Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Β.Ντομπρόβσκις στον Αθήνα 9.84: Θετικό σήμα η έξοδος από το υπερβολικό έλλειμμα – Η εφαρμογή του προγράμματος θα ανοίξει το δρόμο προς τις αγορές

«Η έξοδος από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος στέλνει ένα σήμα προς τις αγορές και αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα στην έξοδό της προς αυτές» δηλώνει στον Αθήνα 984 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.  

                                

«Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος και της εξόδου από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, αυτό είναι το πεδίο στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε» τονίζει.

Ο κ. Ντομπρόσβσκις έθεσε ως προαπαιτούμενο για την επιτυχή έξοδο στις αγορές την εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων: «Το πρόγραμμα πρέπει να παραμείνει σε τροχιά αναφορικά με την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Είναι σημαντικό τώρα είναι να μείνουμε σταθεροί στις δημοσιονομικές μας προβλέψεις που είναι 3.5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα του χρόνου και για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό υπό φυσιολογικές συνθήκες θα επέτρεπε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές» επεσήμανε.

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο άμεσης δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές, ο κ. Ντομπρόβκσις τόνισε ότι «η εκταμίευση των 8,5 δις ευρώ παρέχει με βεβαιότητα επαρκή χρηματοδότηση για όλες τις τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας», συμπληρώνοντας ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές για τη βέλτιστη  προετοιμασία εξόδου της χώρας προς τις αγορές.

Ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν στον Γιάννη Παπαγεωργίου, θα μεταδοθεί το ερχόμενο Σάββατο στην εκπομπή Αθήνα-Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου